خواب کاشی کار
گنبد ایوان مقصوره، در سال ۱۳۳۹ش برای مرمت اساسی تخریب گشت و ساخت مجدد آن توسط معماران ایرانی وزیر نظر مهندس عباس آفرنده و با رعایت همان ویژگیهای گذشته و حفظ مشخصات اصلی آغاز گردید و در سال ۱۳۴۱ش خاتمه یافت که در همان زمان نیز سنگهای ازاره داخل ایوان مقصوره تعویض گردید و کف ایوان با سنگهای مرمر مفروش گشت و در سال ۱۳۴۵ش دور ساقه گنبد با کاشی معرق کتیبهای مزین گردید. گلدسته به دلیل دیرینگی ساختمان فروریخته است یا میتواند در زمان جنگ از سوی کمونیستها مورد حمله قرار گرفته باشد. با این حال، امروزه بخش بزرگی از ساختمان به دنبال جنگهای داخلی همچنین جنگ شوروی و افغانستان، مورد غفلت و آسیب شدید گروههای دشمن قرار گرفتهاست. موتور یار محمد ناروئی مختار، روستایی از توابع بخش نصرتآباد شهرستان زاهدان در استان سیستان و بلوچستان ایران است. سومین شهرستان پرجمعیت استان قزوین است نام تاتی این شهر سیادن است که پیش از تأسیس فرهنگستان ایران در منابع فارسی با همین نام آمده است. سامانهٔ اتوبوس تندرو در ایران پس از تهران، از سال ۱۳۸۷ در تبریز به اجرا درآمدهاست.
دریافتشده در ۳ اوت ۲۰۱۲. دریافتشده در ۲۰ مه ۲۰۱۲. خود تاس نماد ستاره بخت و اقبال است، گردش تاس¬ها نماد گردش ایام می¬باشد و هر خال که در روی تاس ایجاد شده هر کدام داری یک نماد زرتشتی است که ۱. در دو طرف این گنبد، دو مناره هر کدام به ارتفاع ۴۳ متر ساخته شده و دارای کتیبههایی است. از هر صنف برای نماز میآمدند. حدود ۵۰۰ مترمربع مساحت، ۳۷ متر طول و ۵/۲۵ متر ارتفاع، از مهمترین ایوانهای مسجدهای ایرانی که هنرهای گوناگون در آن به کار رفتهاست. طول صحن مسجد حدود ۵۶٫۱۳ متر و عرض ۵۱٫۱۸ متر و مجموعاً حدود ۲۸۷۳ مترمربع مساحت دارد. در سال ۱۳۳۰ ه.ش در ضلع شمال شرقی صحن امام خمینی، کتابخانهای طراحی و ساخته شد و از سال ۱۳۳۴ وسائل جدیدی برای این کتابخانه تهیه شد. بایگانیشده از اصلی در ۳۰ نوامبر ۲۰۲۳. بایگانیشده از اصلی در ۸ نوامبر ۲۰۱۰. بایگانیشده از اصلی در ۲۸ ژوئن ۲۰۱۰. بسیاری از کارهای کاشی از میان رفته و درهای چوبی به شدت نیاز به بازسازی دارند. دو برج غربی قلعه به فاصلهٔ نوزده متری از هم قرار دارند که مشرف به درههای جنوبی و طبیعتاً جلگهٔ کازرون و بیشاپور است. ↑ تالار تشریفات محلی برای پذیرایی از مهمانان ویژه و برگزاری مراسم است که در طبقه فوقانی رواق دارالزهد قرار گرفتهاست.
پس مجموع ستونهای سه ایوان آپادانا (۳۶) به اضافه ستونهای (تالار) ۷۲ عدد بوده و همین وضع در آپادانای داریوش در شوش هم یافته شده است که در حال حاضر از ۷۲ ستون آن، تنها ۱۴ ستون آن پابرجاست ته ستونهای ایوان کاخ گرد ولی ته ستونهای داخل کاخ مربع شکل است. از گولی بازان سرشناس میشود به امیر، صدرا، محمد (هر سه آنها), علیرضا (هر دو آنها), کاشی ضد باکتری سید، عادل، حمید و مهدی اشاره کرد. در مسجد، سه نوبت، نماز جماعت برپا بود. ائمه جماعت مسجد لرزاده به ترتیب علی اکبر برهان، میرزا علی آقا فلسفی تنکابنی، عباسعلی عمید زنجانی، امیرعباس اکبری، علی اصغر تاجیک ورامینی بودهاند. به دلیل ظرافت و زیبایی کاشی کاری و خط و اسلوب معماری مسجد گوهرشاد، این مسجد از شاهکارهای معماری ایرانی در دوره تیموری؛ و به دلیل موقوفات بسیار و مجاورت با آرامگاه علی بن موسی الرضا از مهمترین و شلوغترین مسجدهای ایران بهشمار میرود، بهطوریکه برخی آن را پُربازدیدترین مسجد در ایران میدانند. مسجد گوهرشاد مسجدی تاریخی در مشهد در جنوب حرم علی بن موسی الرضا است که به دستور گوهرشادبیگم همسر شاهرخ ساخته شد. به این آرامگاه حرم جوادین هم گفته میشود، این آرامگاه در کاظمین قرار دارد و مدفن پدر و پسر علی بن موسی الرضا است.
این روستا در دهستان دشت برم قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۹ نفر (۱۹خانوار) بودهاست. هنگامی که گوهرشاد آغا، مسجد گوهرشاد را در کنار مرقد امام رضا (ع) بنا کرد، پریزاد خانم نیز مدرسهای دینی در مشهد ساخت و املاکی برای آن وقف نمود و در حدود بیست الی سی طلبه در آن تحصیل میکردند. این مدرسه که به پریزاد خانم، ندیمه گوهرشاد و همسر میرزا محمد میرک حسینی منسوب است. مدرسه پریزاد مربوط به دوره تیموریان است و در مشهد، مجاور حرم امام رضا واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۱۸ با شمارهٔ ثبت ۳۳۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. بنای مسجد گوهرشاد - که به خاطر نام بانی آن به این نام خوانده میشود - تقریباً ۱۲ سال بهطول انجامیده و معمار اصلی بنا به احتمال قوی قوامالدین شیرازی یکی از معروفترین معماران دوره تیموری بودهاست. یکی دیگر از اجزای ایوان منبری است که امروزه به نام «صاحب الزمان» خوانده میشود که از چوبِ گردو و گلابی ساخته شده و هنرهای منبتکاری در آن به کار رفته.